چینیهای کممصرف
در واقع چینیها بیشترین میزان پسانداز بین کشورهای دنیا را دارند و همین میزان بالای پسانداز باعث شد که در بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ که در دنیا رخ داد، آنها هم خودشان را نجات دهند و هم بتوانند به کشورهای دیگر وام بدهند.
با مردم چین که همسخن میشویم متوجه سبک خاص رفتارهای اقتصادی آنها میشویم! یعنی آنها فرهنگ اقتصادی خاصی دارند.
چینیها برخلاف اهالی غرب که به شدت مصرف گرا شدهاند و به بزرگترین بدهکارهای دنیا تبدیل شدهاند، بسیار کم مصرف هستند و همین مصرف کم باعث شده پساندازهای بالایی داشته باشند.
وقتی مردم در کشوری پسانداز بالایی داشته باشند، میزان سرمایه گذاری هم افزایش پیدا میکند، در واقع آنها پساندازهای خود را سرمایه گذاری میکنند و وقتی این سرمایه به درستی هدایت شود میتواند باعث رونق معجزه آسای بخش تولید شود. پس یکی از عوامل افزایش سرمایه گذاری در بخش تولید و رونق تولید، میزان پسانداز خانوادهها در جامعه است.
چینیها هم به پسانداز کردن بسنده نکردند و آن را به جریان سرمایهگذاری انداختند، سرمایه گذاریهایی که باعث شد بخش قابل توجهی از تولید چین را کارگاهها تشکیل دهند، الگویی که برای ما هم قابل استفاده است، مثلا ایجاد کارگاههای کوچک در خانه که به تولید خانگی رونق دهد.
درمان مصرف گرایی
تجربه این سفر یکی از وظایف مهم ما در رونق دادن به تولید را آشکار میکند و باید داروی آن را ما نوجوانان به جامعه تزریق کنیم. بیماری ای که مانع میشود تا پساندازمان را افزایش دهیم مصرفگرایی است و باید این بیماری را درمان کنیم و تولیدمان را رونق دهیم.
نکته مهم این که درمان آن دست خودمان است، همان طور که آقا فرمودند:
«عیوب اساسی در سبک زندگی ما است؛ این دیگر مربوط به مسئولین نیست، مربوط به خود ما و شما آحاد مردم است. یکی از مشکلات ما، مصرفگرایی است؛ یکی از مشکلات ما، اسراف و زیادهروی و زیاد خرج کردن است..»
۱۳۹۷/۰۱/۰۱
کار ما در کشور چین هنوز به پایان نرسیده و در قسمت بعد در مورد قسمتی از راز موفقیت چین در بخش تولید که برای ما هم آموزنده است بیشتر صحبت خواهیم کرد...
nojavan7CommentHead Portlet