nojavan7ContentView Portlet

بیماری هلندی را درمان کنیم (قسمت دوم)
بیماری هلندی را درمان کنیم (قسمت دوم)
خطرناک و مهلک است و باید زودتر راه درمانش را پیدا کرد

یکی از راه‌های درمان‌ بیماری هلندی این بود که آن‌ها صندوقی ایجاد کردند و مانع ورود درآمد نفتی به چرخه اقتصادی شدند. آن‌ها درآمد حاصل از نفت را در این صندوق ذخیره کرده‌ و به جای تکیه بر درآمد نفتی، به تقویت و رونق تولید، کشاورزی، ماهیگیری و سایر ظرفیت‌های کشورشان پرداختند. آن‌ها اینگونه‌ خود را از چنگال این بیماری مهلک نجات دادند.

1

حال صنایع خوب نیست

نابودی صنایع و تولید تنها بخشی از آسیب‌های اتکا به نفت برای اقتصاد یک کشور است. حالا اقتصاد ایران هم درگیر با این بیماری است. بیماری که با بالا رفتن قیمت نفت در سال‌های ۱۳۳۸ تا ۱۳۵۵ ، محمدرضا پهلوی ایران را به آن مبتلا کرد و اگر ما روش درمان آن را به کار نبریم صنایع ما هم سرنوشت خوبی نخواهند داشت.
 اما در ایران از سال‌ها قبل به مبارزه با این بیماری پرداخته‌ایم، آقا در روز اول فروردین سال 1396 و در سخنرانی‌شان به این مورد اشاره کردند:
«صندوق توسعه‌ ملّی چیست؟ این است که از درآمد نفت کشور هرسال یک درصدی کنار گذاشته بشود که وابستگی اقتصاد کشور به نفت کم بشود. این صندوق برای این است که به بخش خصوصی -یعنی به تولیدکننده‌ داخلی- پول بدهد و به او توانایی بدهد تا بتواند کار تولید را راه بیندازد؛ این شد سرمایه... » و مهم‌تر این که آقا از سال‌ها پیش و در دولت‌های مختلف، شخصا پیگیر کاهش وابستگی به نفت و خام فروشی بوده‌اند.

2

فرصت رونق تولید

از طرفی آقا امسال را سال فرصت‌ها نامیدند و حالا که باید تکیه به نفت را کم کنیم و به جای آن به تولید رونق بدهیم فرصت خوبی است تا ریشه این بیماری مهلک را بسوزانیم و خودمان را با افزایش تولید واکسینه کنیم، همان طور که آقا در سخنرانی ابتدای سال فرمودند: 
«فشارِ کاهش درآمد منابع طبیعی، این حُسن بزرگ را برای همه‌ کشورهای مشابه ما دارد که آنها را از این تک محصولی بودن، نجات خواهد داد.»
اما نقش مردم و به خصوص نوجوان‌ها در رونق تولید چه خواهد بود و اصلا چطور می‌توان نقش ایفا کرد؟ 
مقصد بعدی ما برای یافتن پاسخ این سوال، پکن پایتخت چین خواهد بود.

nojavan7Social1 Portlet

متن برای شناسایی تازه سازی CAPTCHA