سه انقلاب در 12 سال
در فرانسه: «در انقلاب کبیر فرانسه، به فاصله سه چهار سال، آن گروه اوّلی که انقلاب را انجام داده بودند، به وسیله گروه تندروِ افراطی کنار زده شدند؛ چهار پنج سال این گروه افراطی سر کار بودند؛ بعد از طرف مردم کنار زده شدند و یک گروه سومی سر کار آمدند. یعنی ظرف حدود یازده، دوازده سال سه گروه سر کار آمدند که هر کدام آن گروه قبلىِ خودشان را قلع و قمع و نابود کردند.»
انقلابی با یکمیلیون کشته
در آمریکا: «عین همین قضیه در آمریکا اتفاق افتاده. یک حرکتی کردند، یک دولتی تشکیل دادند، بعد از آن حرکت اولیهای که اینها انجام دادند، ملت آمریکا محنتها کشیدند و جنگهای داخلىِ عجیب و غریبی را پشت سر گذاشتند، اقلاً یکمیلیون نفر کشته شدند تا بالاخره بعد از گذشت تقریباً صدسال از استقلال آمریکا، دولت یک استقراری پیدا کرد.»
مردمی که حذف شدند
در شوروی: «در شوروی هم یکجور دیگر اتفاق افتاد. بعد از ۱۹۱۷ که سال انقلاب شوروی است، پنج شش سالی که گذشته بود، راه عوض شد؛ مردم از محاسبات دولت به معنای حقیقی کلمه حذف شدند؛ یک حزب کمونیست با چند میلیون عضو حاکم شد. چه فشارهایی به مردم وارد آمد، چه محدودیتهایی ایجاد شد، مردم چه محنتی کشیدند.»
انقلابی اما دستنشانده
در تونس: «بورقیبه رهبر انقلاب تونس بود؛ اصلاً انقلاب تونس را او به وجود آورد؛ اما خودش تبدیل شد به یک عنصر دستنشانده غرب و فرانسه؛ رفت در آن جهت، که بعد هم بنعلی بود که دنبال او آمد.»
انقلاب اسلامی یک استثناء است. انقلاب اسلامی حرکتی بود با اهداف اسلامخواهی، استکبارستیزی و حفظ استقلال کشور
آشتی با دشمنان فلسطین
در مصر: «در مصر انور سادات جزو یاران جمال عبدالناصر بود؛ جزو کسانی بود که کودتا یا به قول خودشان انقلاب افسران آزاد را به وجود آورده بودند؛ اصلاً حرکت افسران آزاد در زمان جمال عبدالناصر، با شعار «نجات فلسطین» بود؛ اما کارشان به آنجا رسید که با غاصب فلسطین آشتی و علیه مردم فلسطین توطئه کردند.»
بازگشت به غرب
در سودان: «در سودان. جعفر نُمیری یک افسر انقلابی بود که در واقع سودان را از دست غرب نجات داد؛ اما همین نُمیری بهتدریج رفت به سمت غرب، تبدیل شد به یک عامل غرب؛ که این انقلابیون بعدی که امروز در سودان سر کار هستند، علیه او قیام کردند و کشور را از دست او بیرون آوردند.»
یک استثناء
در ایران: «انقلاب اسلامی یک استثناء است. انقلاب اسلامی حرکتی بود با اهداف اسلامخواهی، استکبارستیزی، حفظ استقلال کشور، کرامت به انسان، دفاع از مظلوم، پیشرفت و اعتلای علمی و فنی و اقتصادی کشور؛ اینها اهداف انقلاب بوده است.»
این خط ادامه دارد
«مردمی بودن، متکی به ایمان، عقاید، انگیزهها و عواطف مردمی، جزو پایههای اصلی انقلاب است. این خط ادامه پیدا کرده؛ این خط انحراف پیدا نکرده است.»
مردمی بودن، متکی به ایمان، عقاید، انگیزهها و عواطف مردمی، جزو پایههای اصلی انقلاب است
بیشتر بدانیم
* این مطلب براساس بیانات رهبر انقلاب در تاریخ1390/5/19 تدوین شده است.
nojavan7CommentHead Portlet