nojavan۷ContentView Portlet

با بی‌حوصلگی موقع درس‌خواندن چه کنم؟
با بی‌حوصلگی موقع درس‌خواندن چه کنم؟
پاسخ از طیبه خدابخشی، روان‌شناس و مشاور

جز این بود تعجب داشت! مغز ما بر اساس اهمیت موضوعات، برایش انرژی می‌گذارد؛ مثلا اگر الان داری به این فکر می‌کنی که مهمانی فامیلی آخر هفته چه‌چیزی بپوشی، اگر زمین زیر پایت بلرزد و زلزله شود، فکرت می‌رود سمت زلزله‌ و دیگر نمی‌توانی مثل قبل نیم ساعت غرق در فکر انتخاب لباس مهمانی بشوی. هر چقدر که زور بزنی، نمی‌شود! حالا این چه ربطی به درس داشت؟ مغز ما به‌راحتی نمی‌تواند بفهمد حفظ‌کردن فرمول گلوکز، به چه دردش می‌خورد؛ پس علاقه چندانی به صرف انرژی برایش ندارد؛ اما بیا فایده‌ها درس‌خواندن را بررسی کنیم. 

۱

پس‌انداز

درس‌خواندن یک سرمایه‌گذاری است. الان، الساعه که پشت میز نشسته‌ایم و فکرمان پیش مهمانی آخر هفته است، فرمول گلوکز به هیچ درد خاصی نمی‌خورد.‌ مثل همه پس‌اندازها و سرمایه‌گذاری‌ها، یک آینده‌نگری قوی نیاز دارد. همه خانواده قدرت مدیریت کافی برای پس‌اندازداشتن ندارند. خیلی‌هایشان از نوک دماغشان را جلوتر نمی‌بینند. برای همین در روز مبادا دستشان خالی است. اگر تصمیم گرفتی درس بخوانی، یعنی می‌خواهی برای سرزمین وجودت، یک مدیر قوی باشی. مدیری که از نوک دماغ را جلوتر می‌بیند و به فکر روزهای دور است.‌ آسان است؟ اصلا! در گوشی بگویم که یک مدیر قدرتمندشدن هدف نهایی است و درس و مشق و فرمول گلوکز بهانه.

۲

رفاقت مغزی

اما چطور؟؟؟ با مغزت باید حسابی رفیق شوی، مخش را بزنی. هی او بگوید چرا پاشم؟ هی تو بگویی چرا پا نشی؟ بشینی رو مبل کجای دنیا رو می‌گیری؟ هی او بگوید خب حالا که چی؟ هی تو بگویی این هدف، اون هدف، ببین چقدر قشنگن. بیا و یه کاری نکن چهار روز دیگه دلم بسوزه به هیچ کاری نرسیدم. خلاصه باید حسابی زبان‌دراز باشی و جوابش را بدهی. با دوست‌هایی بگرد که جواب‌های قشنگ به‌سمت قوی بودن، لقلقه زبانشان باشد. قوی بودن آرام‌آرام از دهان خودت و آن‌ها، به قلبتان جاری می‌شود.

۳

پیوندتان مبارک

می‌گوید حال ندارم پاشم. به خودت بگو حالا فقط و فقط ده دقیقه برو سر درس. اگه حسش اومد که اومد، اگه نیومد می‌بندیم. قبوله؟ زمان شمار ده دقیقه از الان شروع شد. برای جابه‌جاکردن یک کوه، باید تبدیلش کرد به لقمه‌های کوچک. اگر فکر کنیم یک کوه بزرگ روبه‌رویمان هست، هیچ‌وقت جرئت نمی‌کنیم سمتش برویم. به خودت بگو فقط ده دقیقه! اگه حسش اومد، می‌ریم تا پنجاه دقیقه و بعدش می‌بندیم. اگه نیومد، در انتهای ده دقیقه کتاب رو می‌بندیم.  

۴

قلق‌های درس‌ها را پیدا کن!

فرض کن یک مطلب درباره تاریخ انقلاب‌های آفریقا یا ساختار مولکول‌های آلی یا شیب خط در نقطه مبدأ جلوی رویت منتظر نشسته. کمی که خواندی و داشت دلت را می‌زد، درباره‌اش جست‌وجو کن. عکس‌های دانشمندانش را ببین، زندگی‌نامه‌شان را بخوان، کاربردهای این مطلب را یک نگاهی بینداز. (شب امتحان از این کارا نکنی بگی نو+جوان گفته!!) خلاصه‌اش اینکه مطلب کتاب را بسط و گسترش بده. مطالب وقتی بسط پیدا می‌کنند جذاب‌تر می‌شوند؛ همچنین بگرد توی مغزت ببین قبلاً چیز مرتبطی با این بحث داشتی؟ مطالب جدید را به خاطرات و مطالب قبلی پیوندشان بده. این بسط‌دادن و پیوند برقرارکردن، به تحکیم حافظه و کیفیت ذخیره‌سازی در مغزت کمک می‌کند، پیوندتان مبارک.

  • همه این‌هایی که گفتم، برای بچه‌هایی است که هنوز غرق در رسانه نشده باشند! (تلویزیون ۲۴ ای، گوشی و ...) اگر زیاد پای رسانه‌ای، اول برو ببین نو+جوان درباره کم‌کردن رسانه چه راهکاری داده، بعد بیا با هم حرف بزنیم. 
  • هشدار! اگر هنوز نمی‌دانی اصلاً می‌خواهی چه‌کاره بشوی و بی‌انگیزگی‌ات برای این است فعلاً با همین تکنیک‌ها انگیزه را حفظش کن، ولی منتظر مطلب دیگر نو+جوان با همین موضوع باش.
  • اگر حوصله درس‌خواندن نمی‌آید؛ چون همیشه به خودت می‌گویی حالا نیم ساعت دیگه، حالا از شنبه! پرونده ویژه اهمال‌کاری (هشتگ #شنبه_همین_امروزه را جست‌وجو کن) را پارسال به عشق خودت نوشته‌ایم.

nojavan۷Social۱ Portlet

متن برای شناسایی تازه سازی CAPTCHA
سید نوید  نبوی
سید نوید نبوی
۱۴۰۱/۵/۶ ساعت : ۳:۲۹
عالی بود ممنون