همراه با اعضای محترم تیم اهمالکاران!
اگر شما هم یکی از کسانی هستید که شب امتحان به مطالعه بعد از ساعت دوازده شب فکر میکنید، احتمالاً، یکی از اعضای محترم تیم اهمالکارانید! کسانی که به زندگی در دقیقه نود اعتقاد خاصی دارند و تا وقتی که بهاندازه کافی دیرنشده، به شروع کار اقدام نمیکنند. پدیده اهمالکاری فقط در حیطه تحصیلی رایج نیست و در مسائل مختلف زندگی، سروکلهاش پیدا میشود. این موضوع گاهی مشکل حادی ایجاد نمیکند، اما در بیشتر موارد، پیامدهای منفی و متنوع زیادی را به همراه دارد که فقط مربوط به نحوه انجام آن کار نیست؛ گاهی مشکلات ایجادشده به شکل طولانیمدتی در زندگی و تحصیل و حرفه شما اخلال ایجاد میکند.
پس، اگر عضو برجستهای از تیم اهمالکاران هستید و بهمحض شنیدن ضربالاجل زمانی برای یک کار، یادتان میآید که باید ناخنهایتان را بگیرید یا دکوراسیون اتاقتان را عوض کنید و یا حتی آهنگها و مداحیهای پوشه موسیقی گوشی را به ترتیب حروف الفبا مرتب کنید، بدانید که تنها نیستید! تقریباً همه افراد درجاتی از اهمالکاری را تجربه میکنند؛ موقعیتی که میدانیم باید کاری را انجام دهیم، ولی بهطور خودخواسته و بهدلایل متعدد، آن را به تأخیر میاندازیم.
البته، باید در نظر بگیرید که اهمالکاری، فقط مربوط به زمانبندی نادرست ما در انجام کار نیست، بلکه مسائل مختلف هیجانی و شناختی و حتی رفتاری منجر به پدیده اهمالکاری میشود. بیایید در این یادداشت درباره این صحبت کنیم که اهمالکاریِ نابکار، چگونه میتواند بر زندگی ما اثر بگذارد و در واقع، چرا باید علیه عضویت در تیم اهمالکاران اقدام کنیم.
اهمالکاری و ضربانِ استرس!
متأسفانه به تأخیر انداختن و تعلل در انجام یک کار باعث فراموشی تعهد ما به انجام آن کار نمیشود و پوشه باز انجام آن کارِ بخصوص، یک گوشه از ذهن ما را همواره اشغال میکند! این مسئله باعث شکلگیری استرس و اضطراب در سطوح مختلف ضعیف یا شدید نسبت به انجام آن کار میگردد. یادمان باشد که استرس طولانیمدت، سلامت جسمانی ما را هم تحتتأثیر خودش قرار میدهد.
اهمالکاری و نصفهنیمهشدن!
بهطور کلی، استرس بهوجودآمده ناشی از تعلل در انجام کار، گاه میتواند ما را مرتکب اشتباهات بیشتری حین انجام نهایی کار بکند و یا بهگونهای غلبه کند که ما را متقاعد به کنارهگیری از انجام آن کار نماید. استفاده از راهبردهای نامناسب برای اتمام کار و کاهش فشار روانی در دقیقه نود، گاهی منجر به استفاده از راهبردهایی برای اتمام کار میشود که از کیفیت محصول خروجی کم میکند. بهعنوان مثال، این معضل دربار مسائل تحصیلی، به یادگیری کمتر در درسی که آن را به ساعات پایانی قبل از امتحان موکول کردهایم، میشود.
اهمالکاری و این منِ محترم!
همانطور که گفتیم، تأثیر اهمالکاری صرفاً روی انجام کار موردنظر نیست و ممکن است شناخت ما از خودمان را تحتتأثیر قرار دهد. احساس خودکارآمدی پایینتر و کاهش عزت نفس، میتواند از نتایج تعلل متناوب در انجام کارها باشد. این مسئله بهنوبه خود انگیزه ما را در پذیرفتن کارها و مسئولیتهای جدید کاهش میدهد و قابلیتهای ذاتی ما را تحتالشعاع خودش قرار میدهد.
اهمالکاری و باور اطرافیان!
همه ما دارای توانمندیهای منحصربهفردی هستیم که با بروز آنها در اعمالی که انجام میدهیم، کارآمدی خود را نشان میدهیم و مورد اعتماد جامعه کاری و تحصیلی خود در انجام آنها قرار میگیریم. داشتن زمانبندی نامناسب بهسادگی میتواند با مخدوشکردن نتیجه کار ما، دیگران را از داشتن این اعتماد منصرف کند و موقعیتهای خوبی را که در آن قرار گرفتهایم بیدلیل از بین ببرد.
اهمالکاری و اعتیاد به اینترنت!
شاید میپرسید که تعلل در کارهای دیگر چه ربطی به گشتوگذار در شبکههای مجازی دارد؟ باید بگویم که این روزها، یکی از راههای دمدست برای فرار از انجام کارهایی که آن را درست میدانیم، بهدستگرفتن گوشی یا تبلت و پرتکردن ذهن به دنیای پیامهای بیشمار موجود در شبکههای مختلف مجازی است که در نهایت داشتن ویژگی اهمالکاری جدی، میتواند شما را تبدیل به انسان وابسته کامل به اینترنت نماید، بدون آنکه هدف خاصی را در این شبکهها دنبال کنید. یکجور وقتکشی با پسزدن یادآوریهای مکرر ذهنتان برای انجام کار موردنظر!
پس تا دیرنشده، بیایید بهدنبال راهکارهایی برای درآوردن این علف هرز اهمالکاری که مانع رشد و بالندگی ما میشود، باشیم و بهسوی زندگی پر از آرامش در وقت معین حرکت کنیم!
nojavan7CommentHead Portlet