nojavan7ContentView Portlet

دانش آموز روزه‌دار امتحانی چه شکلیه؟
می‌گما...!
دانش آموز روزه‌دار امتحانی چه شکلیه؟

هر نسلی خاطرات ویژه و خاص خودش را دارد و قطعاً یکی از خاطرات شما هم زمانی امتحانات و ماه رمضان است. ساعت مطالعه‌هایتان را تغییر داده و سعی کردید از هر ترفندی استفاده کنید تا این هم زمانی برایتان بهتر و باکیفیت‌تر باشد. پیشنهاد، راه کار و ایده هایی که برای استفاده بهتر از این روزها داده اید انصافاً خیلی متنوع و جذاب بود. هرکدامتان از یک زاویه به این ماجرا پرداختید.  برای همین تصمیم گرفتیم با توجه به تعداد زیاد پیام ها دسته بندی شان کرده و دوباره با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید از پیشنهاد‌های دوستانتان هم استفاده کنید. 

1

یک تیر و دو نشان‌ها

بعضی‌هایتان از  این زاویه به این ماجرا پرداختید که ارزش هر کار به نیت آن است. مگر درس خواندن خودش عبادت نیست؟ چطور است که خواب روزه‌دار عبادت باشد و درس خواندنش نباشد؟ مثلاً
زینب انصاری:
سلام
می‌خواستم بگم یکی از اعمالی که بسیار در ماه رمضان اهمیت و ثواب دارد علم‌آموزی است اگر ما نیت خوبی داشته باشیم برای ما ثواب زیادی نوشته می‌شود.
hdshakojri:
سلام دانش آموزان روزه‌دار می‌توانند با جهت‌دهی به درس خوندنشون اجر و پاداش زیادی رو نصیب خودشون کنن. مثلاً نیت کنند که از درسی که می‌خونن، در آینده برای رضای خدا استفاده کنند.
وجیهه:
می‌تونیم درس خوندن‌مون رو با نیت رضایت خدا بخونیم، یا با این هدف که با درس خوندن‌مون به امام زمان (عج) خدمت می‌کنیم.
محمد سلیمانی شاد:
هدف از تحصیل و تهذیب هر دو انسان‌سازی است. لذا امتحانات و انجام تکالیف شرعی با یکدیگر منافاتی ندارند و مکمل یکدیگر هستند. پیشرفت در هر یک باعث پیشرفت در دیگری می‌شود.
منتظر:
سلام.
یک دانش‌آموز اگر تنها برای گرفتن نمرات بالا در امتحانات تلاش کند مطمئناً نمی‌تواند آن‌طور که باید از برکات این ماه استفاده کند. اما در مقابل این‌گونه دانش‌آموز عده دیگری هستند که با برنامه‌ریزی به کارهایشان نظم می‌دهند آن‌ها نیت خود را از درس نمره بیست نمی‌داند بلکه علم‌آموزی در جهت یاری امام زمان می‌دانند بنابراین درس خواندن آن‌ها خود کاری صواب است که پاداشش در ماه مبارک رمضان نزد خدا عظیم و محفوظ است.
m.f.j:
سلام
به نظر من نیت مهمه
درسته که تو ماه مبارک درس داریم و فرصت به‌جا آوردن اعمال ماه رمضان را نداریم ولی می تونیم نیت کنیم که برای رضایت خدا تو این ماه در کنار روزه درس می‌خونیم .حالا خدایا خودت هوامونو داشته باش و برامون ثواب بنویس چون برای تو این کار را انجام می‌دم.
سیدپارسا اوجی:
سلام‌علیکم
قطعاً یکی از پرفضیلت‌ترین عبادات، تحصیل علم است. البته باهدف. چه هدف خشنودی پدر و مادر از نمره خوب ما باشد که نهایتاً به رضای خداوند منتهی می‌گردد، و چه خود صرف تفکر و تعقل که بهتر از هفتادسال عبادت است. و ایام امتحانات، وقت بسیار خوبی برای اختصاص دادن به آن است.
البته اعمال و ادعیه ماه مبارک که به‌جای خود...
العبد:
سلام
درس خواندن با زبان روزه و معده خالی و تنِ بی‌جان، خود مجاهده است!
«آنگاه‌که نشستن سر کتاب و دفتر، مثل نشستن سر سجاده می‌شود.»
زمان:
سلام، این مهمه که قبل از هر چیزی باید درس خوندنمون رو عبادت کنیم...اگه مجبوریم بجای کتاب مفاتیح، کتاب درسی باز کنیم و بخونیم، برای رضای خدا و با بهترین کیفیت انجامش بدیم و با هر جمله و کلمه و ضرب و تقسیمش با خدا عشق بازی کنیم...و به خاطر هر کلمه‌ای که یاد می‌گیریم و هر تمرینی که می‌تونیم حل کنیم خدا رو شکر کنیم و این نعمت‌ و از لطف خدا بدونیم و با هر کلمه از درسمون عبادتش کنیم...اتفاقاً مبارزه با نفس و سختی دادن به نفس هم هست دیگه...اینجوری هم درس خوندن برامون شیرین و راحت و با کیفیت و از همه مهم‌تر هدفش خالصانه‌تر و بابرکت میشه، و هم دفتر اعمالمون پربار
صالحی:
سلام من خودم یک نوجوان کلاس هشتمی هستم که امتحاناتمان شروع شده و کمتر میشه به تلاوت قرآن و... رسید.
اما می‌تونیم هدف از درس خواندن رو برای رضای خدا قرار بدیم تا همان لذت عبادت و بندگی رو ببریم.

2

نظم و برنامه ریزی

بعضی ها برای مدیریت خواب و انرژیتان ایده های عملی داشته و روش های متنوعی استفاده می کردید تا هم برکات ماه رمضان را از دست ندهید و هم اینکه کارنامه پایان سال تحصیلی را به دست راستتان بدهند. مثلاً 
مهشاد:
سلام به نظرم کلاً در ماه رمضان
 روز هاشو به دو قسمت قرار بدیم
۱- درس ۲- اعمال ماه رمضان
کارهای بیهوده دیگر حذف بشه تا خسته هم نشیم برای اعمال و باجان و دل انجام دهیم.
نو+جوان
سلام 
نظر من اینکه بهترین کار برای دانش‌آموزی که امتحان دارد می‌دهد و میخواد از برکات رمضان استفاده کند این است که مواظبت دقیق کند که گناه نکند . التماس دعا
:pushpin:
گوش کردن به جزء خوانی از طریق تلویزیون هم یک ساعت بیشتر وقت نمی گیره.

مرا به نام مادرم بخوانید:
می‌تونیم شب‌ها چند دقیقه قبل از خواب فرازهای دعای جوشن کبیر یا مناجات خمس عشر رو بخونیم
یا تو وقت‌های سوخته صوت دعا و سخنرانی گوش بدیم
الهه اربابی:
تغذیه و خواب مناسب هم برای نشاط معنوی مهمه هم بازدهی درس خوندن
یا صاحب‌الزمان (عج):
سلام سعی کنیم کمی از وقت استراحتی که بعد از درس خوندن داریم و برای خواندن قرآن و دعای افتتاح و دیگر اعمال ماه رمضان بزاریم
مهدی پور:
من خودم ابتدا فکر می‌کردم اگر فقط درس بخونم و بتونم نمره خوبی کسب کنم  خیلی شاهکار کردم .
اما  در کل تجربه‌ای که توی این دو سه تا ماه رمضان جدی عمرم تجربه کردم اگر بتونی بین ادعیه و مناجات مَشتی و خوب و دلت یک‌راه خوب برقرار کنی لذت بیشتری می بری البته خیلی دوست دارم نظر حضرت آقا رو در این رابطه بدونم.
آیه:
سلام
برای اینکه توی امتحانات با وجود فشار درس یکم از ماه رمضان بهره ببریم، می‌توانیم بین زمان مطالعه مون اذکار وارده رو تقسیم کنیم.
مثلاً ۱۰تا صلوات بفرستیم،آن‌وقت با یه حساب کتاب سرانگشتی تو کل ماه رمضان حدود۱۵۰۰ تا صلوات (یا هر ذکر دیگری) فرستادیم
برکتش هم تو درسامون فراااااوونه
عرفان:
سلام.برنامه‌های اعتکاف که خوشبختانه بین تعطیلات امتحانات هست و حتی معلمان برای بچه‌ها در اعتکاف کلاس رفع اشکال گذاشتن.
پارسا عباسی:
سلام 
1-می‌تواند بعدازظهر و یا صبح به مسجد محله رفته و جزء خوانی کند. 
2-می‌تواند کمی زودتر از خواب بیدار شده و نماز شب بخواند. 
3-می‌تواند بعدازظهر و یا روزهای قبل امتحان بعد از افطار درس بخواند. 
محمد:
به نظر من فرصت نیمه‌شب تا سحر وقت خوبی برای درسه، از یک ربع قبل از بیدار شدن خانواده برای سحری هم می‌شه برای مناجات استفاده کرد، همین‌طور فرصت بین اذان تا طلوع خورشید هم برای مناجات عالیه
حدیث الزهرا (س):
تو زمانی که از مدرسه برمی‌گردم خونه با هندزفری یا مفاتیح گوشی میشه دعا خواند .یک ساعت قبل افطارم که دیگر توانی واسه درس نیست، میشه قرآن خواند. 
بهراد کریمی:
سلام درباره برنامه پیشنهادی ماه مبارک رمضان در موقع امتحانات
1) ۳۰ دقیقه قبل سحر بیدار شویم 
2) تناول سحری 
3) نماز و مناجات

4) ۳۰ تا ۴۵ دقیقه مطالعه بعد از مناجات و نماز ( به‌صورت جمع‌بندی دروس )
5) خواب تا زمان حرکت به سر جلسه امتحان
۶) بعد از آزمون ۶۰ دقیقه استراحت در حدی که خستگی آزمون رفع شود.
۷) خواندن درس تا یک ساعت و نیم قبل از اذان ظهر
۸) خواب تا ۱۵ دقیقه مانده به اذان ظهر
۹) خواندن نماز
۱۰) خواندن یک ساعت و نیم درس 
۱۱) تماشای تلویزیون یا انجام کارهای تفریحی یا خواب تا افطار 
۱۲) تناول افطاری 
۱۳) ۴۵ دقیقه بعد از افطار جمع‌بندی دروس امتحان فردا به‌صورت دوره‌ای
۱۴ ) خواب حدود یک و نیم ساعت بعد از افطار
بی‌نام:
سلام
من امسال کنکور دارم و خدا رو شکر تا اینجا ماه مبارک رو با کمک خدا و اهل‌بیت روزه گرفتم، ان‌شاءالله ادامه ماه رو هم توفیق روزه داشته باشم.
میشه هم روزه گرفت و هم درس خواند، مثلاً خودم شب تا سحر رو می‌خوابم بعد سحری می‌خورم یکم مناجات و بعدش تا 8:30 می‌خوابم، بعد از ساعت 9 تا اذان ظهر درس می‌خوانم ، بعد نماز و یکم خواب دوباره از ساعت 2:30 تا 6:30 می خونم ، یک ساعت هم بعد از افطار می‌خوانم. 
zmh:
سلام 
نوجوان روزه‌دار میتونه با قدم‌های کوچک هرسال بیشتر حال خوب ماه رو درک کنه 
مثلاً روزی یک صفحه قرآن بخواند
ذکر روز رو بگه 
و چشم و گوش و دستش رو هم مثل زبانش روزه نگه داره تا به‌قول‌معروف حالش رو ببره
مهاجر:
هم‌کلاسی‌های ایرانیه من صبح‌ها به خاطر داشتن انرژی بیشتر بهترین زمان برای درس خواندن است. سعی کنید هر یک ساعت ده دقیقه تا یک ربع استراحت کنید تا خسته نشید. در موقع استراحتتان اصلاً گوشی تلفن همراه را نگاه نکنید یا کتاب‌های متفرقه نخوانید از بحث‌وجدل دوری‌کنید سعی کنید با سکوت و آرامشِ فکر تو فضای باز قدم بزنید.
به خاطر اینکه روزه‌اید تا جایی که می‌توانید بلندبلند مطالب رو نخوانید چون بعد هم دهانتان خشک میشه و ضعف می‌کنید. بعدازظهرها معمولاً انرژی تمام میشه اگر خسته شدید و حال ندارید می‌توانید صوت درس‌های حفظ کردنی مثل مدنی رو گوش بدید یا اینکه می‌توانید بعد افطار (شب قبل)یک سری نکته‌های مهم رو با صدای خودتان ضبط کنید مثل معنی لغات ادبیات.دعای مطالعه رو فراموش نکنید که خیلی دلگرم کننده است. 
من سال پیش امتحان داشتم با شرایط روزه داشتن و پایین بالاهایش خدا کمک کرد و با معدل کل بیست قبول شدم حتی توی برگه هم نمره کامل رو گرفتم شک نداشته باشید باخدا هیچ کاری نشد ندارد.

فاطمه کاظمی:
خب ما می‌توانیم از کارهای کوچک شروع کنیم...
کارهای کوچکی که داخل ماه رمضان و پیش خدا مثل یک دریاست...
مثلاً امام مهدی (عج) توصیه کرده که سحرها دعای افتتاح بخوانیم...
همین یک‌قدم کوچک اما بزرگه...
ما می‌توانیم سحرها بعد از نماز صبح دعای افتتاح رو بخوانیم...
 

3

سخت نگیرید

عدهای از شما هم معتقد بودید که این حرفها چیست؟ ما قوی‌تر از این حرف هاییم و امتحان دادن و روزه گرفتن که کار سختی نیست. مثلاً 
zk:
سلام خسته نباشید
اینکه ما در ماه رمضان برای ارتباط باخدا وقت نداریم یک بهانه است.همه ما یک‌بخشی از استراحت روزانه رو به دیدن تلویزیون، صحبت کردن با دوستان در فضای مجازی و...صرف می‌کنیم. این بی‌معرفتی هست که بگوییم برای راز و نیاز وقت نداریم. به نظرم برای اینکه هم در امتحانات موفق باشیم و هم بتوانیم از ماه رمضان به نحو احسن استفاده کنیم،باید برنامه‌ریزی داشته باشیم و از انجام کارهایی که ضروری نیست پرهیز کنیم.

nojavan7Social1 Portlet

متن برای شناسایی تازه سازی CAPTCHA